Nieuws

Wedstrijdverslagen Speelronde 3

Team 1

Daar gaan we weer speelweek 3, een beladen wedstrijd want twee van onze spelers hadden vorig seizoen het blauw aan van smashing.
Een drukke bedoeling in de hal waardoor veelal de wedstrijden op één baan gespeeld worden. Thimo en Andreas begonnen aan een zware kluif in de dubbel.

Er zit een goede stijgende lijn in het samenspelen, met tactisch een steeds beter spelletje, maar helaas deze week wordt dat niet omgezet in winst. 1-0 smashing. Corine en Sacha beginnen wat slordig aan de wedstrijd, lange rally's maar op scorende ballen vaak een foutje. Na wat finetuning wordt de dubbel eenvoudig gewonnen. 1-1.

Thimo maakt het spel in zijn singel maar met een tegenstander waarbij je een punt niet 1, niet 2 en ook niet 3 moet maken gaat deze singel naar zijn tegenstander. 1-2 smashing. Sacha begint aan haar singel tegen een sterke tegenstandster. Sacha speelt scherp, hard en met overtuiging. Wanneer zelfs haar backhands beginnen te lopen is het zeker, deze wedstrijd wordt niet meer weggegeven. 2-2 Corine en Andreas kunnen tegelijk de baan op andreas speelt een goede wedstrijd tegen oud clubgenoot Sean. Na een spannende gelijk opgaande wedstrijd weet Andreas het punt binnen te hengelen. 2-3 BECA. Corine weet in 2 sets over haar tegenstandster heen te walsen.

2-4 Tijd voor de mixen, Corine en Andreas trappen af. Tegen een sterke heer die het spel goed kan lezen. De eerste set gaat naar Beca. De tweede set is er voor beide teams geen kans om een gat te slaan, met 22-20 gaat deze helaas net naar smashing. De derde set begint net zo spannend als de 2e, na een voorsprong bij de 11 wordt het gaatje door smashing gedicht. Helaas na strijd gaat deze wedstrijd naar smashing. 3-4. Thimo en Sacha beginnen aan hun wedstrijd, de eerste set gaat (net al vorige week) redelijk eenvoudig naar de tegenstander. In de tweede lijken ze frisser, sneller en agressiever. Na 20-18 achter, gaat de tweede set met 22-20 naar Beca. De derde set is een spannende set. Ook hier weet geen kant een gat te slaan, verlengen dan maar helaas met 26-24 gaat deze set naar smashing 4-4 de uitslag.

Op naar volgende week! Nieuwe ronde nieuwe kansen!

Team 2

Deze week vertrokken we met maar liefst 7 team 2 leden richting Wijchen want Smashing stond op het program. Ella ging vandaag gelukkig ook weer mee maar hield het nog even bij coaching/supporting.
In Wijchen aangekomen bleek team 1 ook aanwezig te zijn dus Beca2000 was goed vertegenwoordigd. Naast de grote hoeveelheid spelers waren onze trouwe supporters, Henk en Tineke, er natuurlijk ook weer en verraste Myrthe, inclusief kleine man, ons ook met hun support.

Conclusie, alle ingrediënten waren aanwezig om te gaan vlammen vandaag. Gelukkig, wij vinden dit leuk, hadden we 1 baan zodat we lekker alle partijen konden kijken, toen nog niet wetend dat we van 10 tot 14:30 op de baan zouden staan.

Gregor en Ralph beten samen de spits af, ze speelde een spannende 3 setter waarbij Ralph het om één of andere reden nodig vond om de muur nog even van dichtbij te bekijken en daardoor wat letsel opliep, maar konden ondanks alle pogingen helaas deze partij niet naar zich toetrekken. Peggy en Dianne mochten de baan op en wonnen in 2 sets hun dubbel.

Stand 1-1 De singles waren aan de beurt, Arnold begon en moest de eerste set toch even opletten maar won deze set uiteindelijk met 22-20. Gelukkig ging de 2e set een stukje makkelijker en was de winst binnen. Peggy begon daarna aan haar single en wist het weer spannend te maken, in 3 sets moest ze behoorlijk aan de bak waarbij ze in de derde set ook nog eens last kreeg van haar achilles. Maar bikkel als ze is speelde ze de partij met winst uit. 3-1 Gregor mocht de baan op, de 1e set was het nog even inkomen maar in de 2e set liep het alweer een stuk lekkerder maar helaas net niet genoeg om er een 3e set uit te halen. 3-2. Denise mocht tegen de 2e dame en deze wedstrijd werd in de andere zaal gespeeld waar het muisstil was en niemand durfde te ademen. Uiteindelijk werd er een radio aangezet om deze akelige stilte te doorbreken. Denise speelde een goede partij en als ze net iets meer de shuttles binnen had gehouden had ze deze partij naar zich toe kunnen trekken. Dus volgende keer hopelijk de winst aan haar zijde.

3-3 Ai met 3-3 de mixen in. Arnold en Denise maakte er een hele spannende 1e set van die helaas naar de tegenstanders uitviel in een 23-21 uitslag. De 2e set moesten ze helaas ook afgeven. 3-4 Ralph en Dianne moesten de eer gaan redden maar dat was een aardige dobber. Gelukkig wonnen zij in de derde set van hun tegenstanders. Conclusie 4-4, eigenlijk helemaal terecht want het was echt een gelijkwaardige wedstrijd.

Op naar volgende week…

Team 3

Vandaag gaan we naar de galgenwaard. Vanwege andere (leuke) verplichtingen spelen we vandaag even een andere volgorde.

We beginnen met HD en GD2 voor de variatie. HD is voor Kwee en mij on de eerste set even wennen, maar zeker 2e gedeelte was degelijk. 2e set werden de rally's langer en werd het met 20-18 achter nog best spannend. Gelukkig wisten we het nog om te draaien.

De mix begonnen de polletjes met een 11-3 achterstand, na wat tips en aanpassingen wisten ze dat met goede punten om te draaien naar een set en match winst. 2-0 voor.

Ondertussen begint de DE1 wat een taaie wedstrijd lijkt te worden. 1e set gaat naar Beca. In de 2e set wat blessureleed, waardoor deze toch naar Iduna gaat. Maar door goed volhouden en vasthouden aan de tips weten we ook deze partij binnen te halen.

Door wat blessures moeten we de dames wisselen in de DD, wat goed blijkt te werken want deze gaat in 2 sets naar ons. 4-0 voor ons.

Dan is het de beurt aan Bente om lekker te gaan singelen. Ze krijgt goed weerstand en een mooie pot om te kijken. Maar ook deze valt in 2 sets onze kant op.

Dan gaan de heren aan de singel. Calvin harkt in een zware 3 setter een punt binnen. En weet zo een 100% voor de singel te houden. ;-)

De HE2 is een potje vol in de allergie van Kwee.. deze gaat helaas verloren.

Dan de afsluitende mix. De eerste set wordt op het laatst nog net binnengesleept. De 2e kansloos verloren dus moet het in de derde gebeuren. Na mentale coaching en wat spelverandering lukt dat aardig en met een leuke set, met wisselende rally's valt ook deze onze kant op. Met 7 punten op zak naar de bitterballen!