Nieuws

Wedstrijdverslagen Speelronde 2

Team 1

Na de winst vorige week zijn we vandaag gebrand dat gevoel vast te houden. Afgelopen dinsdag kwam Robin nog naar ons toe of wij het vervelend zouden vinden als hij ons af en toe wat tips zou geven. Daar zijn wij niet vies van, dus kom maar op met de wedstrijd.

Waar vorige week de samenwerking tussen Thimo en Andreas nog zoekende was is vandaag een grote stap gezet, mede door wat handige tips van Robin werd de tweede set gepakt. In de derde bleef het lang spannend maar wisten Thimo en Andreas hun verlies van vorige week weg te spoelen. 1-0 Beca. Ook de dames begonnen sterk aan de wedstrijd in twee sets werd afgerekend met de tegenstandsters vandaag. 2-0 beca.

Tijd voor de singels Thimo zijn tegenstander is van een flink niveau hoger, het doel.. de boete ontlopen, dat is gelukt maar winst ver weg. 2-1. Sacha haar singel begint een beetje warrig na wat bemoedigende woorden en het spelinzicht van Robin loopt alles weer als een trein en wordt deze singel toch een simpele prooi van sacha. 3-1. Andreas speelt een sterke wedstrijd tegen zijn tegenstander. Na een slopende drie setter waarin een goede comeback in de derde set net te weinig blijkt voor winst. 3-2. Corine haar tegenstandster zit toch in het allergie spelletje van Corine na een moeilijk start met wat eigen foutjes groeide Corine toch in de wedstrijd en ook deze wedstrijd werd omgezet in winst. 4-2 Beca.

Tijd voor de mixen deze gaan tegelijk de baan de baan op. Corine en Andreas weten helaas niet te winnen van een sterk duo. 4-3 Thimo en sacha beginnen met wat gemot op de baan waardoor de eerste al snel tot een verlies leidt. Gelukkig coach Robin heeft wat lichtpuntjes gezien en na wat bemoedigende woorden beginnen ze een stuk sterker aan de tweede set. Deze wordt moeizaam maar wel gepakt en in de derde set hadden het spel van hun tegenstanders ontmanteld, waaruit een simpele set winst volgende. 5-3 de eindstand.

Robin bedankt voor het coachen!!! En op naar volgende week, Wijchen uit.

Team 2

De twee vaste dames (Ella en Dianne) waren afwezig. Ook Ralph was elders. Arnold en Gregor moesten dus aantreden met drie ‘invaldames’: Bianca, Myrthe en Peggy.

De dubbel van Arnold en Gregor begon spannend: 19-21 eerste set verloren. De tweede set kregen ze de smaak te pakken: 21-16. Met goede tips van Robin Tabeling leek het spel naar de BECA-mannen te vallen, maar helaas…de tegenstander uit Best trok aan het langste eind: 0-1 achter. Bianca en Myrthe hadden hun debuut samen. Ze voelden elkaar goed aan en met plezier wonnen ze in twee sets: 21-16 en 21-19.

Arnold speelde de 1e single tegen een lange heer. De eerste set redelijk makkelijk: 21-12. De tweede lukten de pisballetjes van Arnold net wat minder, maar gelukkig wist hij de tegenstander bij de 19 te stoppen: 2-1 voor ons. Peggy miste de dubbel en moest in haar single een beetje wennen aan het spelletje, maar zonder grote problemen. 16 en 14 punten voor de tegenstander, dus 3-1 voor ons. Gregor moest singelen tegen Wesley (voorheen van Gova). Een pittige klus. Tot 12-12 kon Gregor m bijbenen. Daarna moest hij z’n meerdere erkennen: 13-21 en 9-21 verloren. 3-2 Myrthe speelde voor het eerst sinds tijden weer een single. Met 17-13 voorsprong ging haar tegenstandster helaas door haar knie. Pijnlijk 😩.

Geen vervolg meer op de baan, dus 4-2. Omdat ze ook niet in staat was om een mix te spelen hoefden Arnold en Peggy niet zelf te strijden om de winst. 5-2. Gregor en Bianca sloten af met een vurige mix. Helaas verloren. Eindstand 5-3

Team J4 Goud

Beca2000 - TEAM GOUD

Op naar ’s-Heerenberg… met team J4 (Juune, Veerle, Mila, Kymano en Lynn). Zondag 15 september is het zover: team J4 mag de eerste competitie spelen als team. Voor ons was het best spannend. Aangekomen op de parkeerplaats wachtten we op elkaar. De sfeer was meteen goed en met z'n vijven stonden we sterk. De warming-up met de andere groep was belangrijk en ging vooral erg goed 👍. We hadden een sterke samenwerking met veel oogcontact, goede communicatie en elkaar aanmoedigen.

De stonden klaar voor de wedstrijde. De eerste wedstrijd was een single van Juune. Ze stond er goed in en won de eerste game met 6-15 en de tweede game met 12-15. Dus punt nummer 1 is binnen! De tweede wedstrijd was een dubbel van Veerle en Lynn. Met veel enthousiasme, geschreeuw en oogcontact wonnen ze de eerste game met 9-15 en de tweede ook met 9-15. Tweede overwinning! Na een korte pauze konden we er weer tegenaan. Dit was belangrijk voor Kymano, die een single speelde en wederom won met 10-15 en 7-15. De dubbel van Juune en Veerle ging ook goed, ze wonnen met 10-15 en 7-15.

En toen de laatste single van Mila. Zij won haar partij met 14-16 en 9-15. Nu was het de beurt aan Kymano en Lynn voor hun dubbel. "Als we deze winnen, hebben we alles gewonnen," zei Kymano vol vertrouwen. We gingen ervoor en pakten de eerste game met 9-15. Zij pakten de twee match. Maar zouden ze ook de laatste ronde winnen?... Helaas niet, ze verloren met 13-15. Dus een beslissende derde set, en ja hoor, wij wonnen met 13-15! J4 wint daarmee de wedstrijd en alles bij elkaar!

Wat een leuke overwinning: de eerste competitie van J4 en meteen alles gewonnen! Hoe leuk is dat? We vonden het fantastisch en hebben er in de kantine nog goed van genoten 🥳. Hopelijk gaat het volgende week weer net zo goed, want eigenlijk hebben we 0-6 gespeeld en gewonnen! Het was een geweldige ervaring, met veel aanmoediging van de ouders. Een en al plezier. Gelukkig hebben we nog een competitie om naar uit te kijken op 22 september, dus nu even rusten en verder. Goed gedaan J4, het was echt super leuk 😃! Nu lekker douchen.